Zëvendësministrja Kofrc: FSK, forcë multietnike në shërbim të të gjithë qytetarëve të vendit

Në Komandën e Forcave Tokësore në Istog, sot ishte për vizitë zëvendësministrja e Mbrojtjes, Sadika Kofrc. Ajo u prit nga stafi udhëheqës i KFT-së i kryesuar nga komandanti i saj, gjeneral brigade Fadil Hadërgjonaj, i cili e njoftoi me zhvillimet e përgjithshme aktuale të komandës dhe njësive vartëse të saj si dhe të arriturat e gjithmbarshme. Prezentimi përkatës u pasua me demonstrimin praktik të shkathtësive taktike nga njësitet e Regjimentit të Dytë të Këmbësorisë.Më pas, zëvendësministrja Kofrc, me delegacionin e saj, u takua me pjesëtarët dhe pjesëtaret e FSK-së nga radhët e komuniteteve jo shumicë të njësisë përkatëse. Nga ta ajo u njoftua me përshtypjet e tyre shumë të mira për sistemin organizativ dhe funksional të njësisë, preokupimet e tyre si dhe çështjet tjera me interes për ta.

Zëvendësministrja Kofrc çmoi lart stafin komandues të KFT-së dhe angazhimin e pjesëtarëve nga komunitetet jo shumicë në të gjitha aktivitetet. Ajo, në emër të ministrit Quni, shprehu zotimin se politikat ministrore janë dhe do të jenë në funksion të respektim të plotë të të drejtave të pjesëtarëve nga radhët e të gjitha komuniteteve duke e konfirmuar çdo herë se FSK është e të gjithëve dhe në shërbim të të gjithë qytetarëve pa dallime etnike, racore e fetare. Gjatë vizitës, zëvendësministrja Kofrc, shoqërohej nga shefja e zyrës për komunitete të Ministrisë së Mbrojtjes, Lejla Loci, këshilltari ushtarak i ministrit, kolonel Hamdi Pollomi, zyrtarja e lartë e kabinetit të ministrit, Martina Dedaj-Kqira dhe major Fadil Vojvoda

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.