Kuvendi i Kosovës dje ka miratuar në shqyrtim të dytë Projektligjin për dërgimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës jashtë vendit

Ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj para deputetëve theksoi se ky Ligj ka domethënie të madhe për procesin e anëtarësimit në NATO.
Ai gjithashtu potencoi se krahas angazhimit në realizimin e Planit të Tranzicionit, pjesëmarrja e trupave të FSK-së në operacione jashtë vendit përkrah forcave amerikane dhe aleatëve tjerë është shumë e rëndësishme.
“Sikur në stërvitjen “Defender-Europe’21”, operacionin e këtij viti përkrahë forcave amerikane në Kuvajt, si dhe atë në mbështetje të forcave të NATO-s të udhëhequra nga SHBA për evakuimin e refugjatëve afgan, kemi dëshmuar fuqishëm se jemi të gatshëm plotësisht për operacionet e ardhshme shumëkombëshe”, u shpreh ministri Mehaj me këtë rast.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.