Komandanti i FSK-së, Gjeneralmajor Bashkim Jashari, priti në takim Shefen e Operacioneve Aktuale të NATO-s, znj. Ariella Viehe

Gjatë vizitës së saj zyrtare, shefja e Operacioneve Aktuale të Divizionit Operativ të Shtabit të NATO-s, Ariella Viehe, është pritur në takim nga komandanti i FSK-së, gjeneralmajor Bashkim Jashari.

Gjatë takimit, znj. Ariella Viehe shoqërohej edhe nga Drejtori i Ekipit Këshillues dhe Ndërlidhës të NATO-s (NALT), gjeneral brigade Jörg Rüter.

Me këtë rast, gjeneral Jashari i uroi mirëseardhje asaj, duke i shprehur mirënjohjen dhe mirënjohjen e thellë për kontributin e Ekipit të NALT-së në të gjitha arritjet e deritanishme të FSK-së, duke theksuar se bashkëpunimi i ndërsjellë do të thellohet edhe më shumë.

Gjeneral Jashari e njoftoi znj. Viehe për vizionin e tij për zhvillimin dhe avancimin e FSK-së, nga pozita e Komandantit të ri të FSK-së, duke u fokusuar në arritjen e kapaciteteve dhe kapaciteteve ndërvepruese operacionale me forcat e vendeve anëtare të NATO-s.

Ai gjithashtu shprehu vullnetin e tij që Kosova nga vend konsumues i sigurisë të i mundësohet ofrimi i kontributit në operacione të përbashkëta me vendet anëtare dhe partnere të NATO-s, për çka është dëshmuar dhe po dëshmohet suksesshëm edhe në mbështetjen në operacionin aktual humanitar të NATO-s për evakuimin e refugjatëve afganë.

Gjeneral Jashari po ashtu theksoi se përvoja e tij e gjatë si udhëheqës ushtarak, veçanërisht në detyrën e mëparshme si Inspektor i Përgjithshëm i FSK-së, është shumë e rëndësishme për eliminimin e sfidave dhe rrugën e suksesshme përpara drejt përmbushjes së vizionit të qartë dhe objektivave të tij operacionale.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.