Rrahman RAMA
Komandanti i Forcës së Sigurisë së Kosovës
Gjenerallejtënant

Datëlindja: 23, Nëntor 1970, Akrashticë, Kosovë

Shkollimi;     
2011-2014 Studime Bachelor, Menaxhment Gjeneral Internacional, Prishtinë
1986-1990 Shkolla e mesme, Vushtri

Trajnimet, Kurset, Seminaret;   
2015 Kursi për Udhëheqës të Lartë për Planifikim, Programim dhe Buxhetim. Instituti Menaxhimit të Resurseve të Mbrojtjes, Shkolla Postdiplomike të Fotës Detare të ShBA.
2014 Kursi i Gjuhës Angleze, Akademia Mbretërore e Mbrojtjes, Shrivenham, Britani e Madhe
2012 Kursi i Gjuhës Angleze, Insituti i Gjuheve të Huaja, Teksas ShBA
2010 Kursi Operacioneve Tokësore, Turqi
2009 Kursi për Oficer Senior në “George Marshall”, Qendra Evropiane për Studime të Sigurisë, Garmisch, Gjermani.
2006 Shkolla për Integrime Evropiane, Prishtinë
2006 Kursi për Menaxhim të Mbrojtëjes, Universiteti Cranfield, Prishtinë
2005 Programi i Zhvillimit të Udhëheqësve për Oficer të Lartë, KFOR

Shërbimi;
2015 Komandanti i Forcës së Sigurisë së Kosovës
2015 Gradimi gjenerallejtënant
2009 Zëvendës Komandant i Forcës së Sigurisë së Kosovës  dhe Komandant i Forcës Tokësore të Forcës së Sigurisë së Kosovës
2006-2009 Zëvendës Komandant i Trupave Mbrojtëse të Kosovës,   
2000-2006 Komandant i Zonës së  V Mbrojtëse, Trupat Mbrojtëse të Kosovës
1999  Komandant i Zonës së IV Mbrojtëse, Trupat Mbrojtëse të Kosovës
1998 Komandant i Zonës Operative të Shalës, Ushtria Çlirimtare e Kosovës

Shpërblimet;     
“Urdhri Adem Jashari” për kontributin e dhënë ne çlirimin e Kosovës, Kryeministri i Qeverisë së Përkohshme,
“Medalje e Shërbimit”, për Shërbim në Trupat e Mbrojtjes së Kosovës, Komandanti i Trupave te Mbrojtjes së Kosovës,
“Medalja e Art Ushtarake”, nga Presidenti i Republikës së Kosovës
“Medalja Presidenciale e Meritave,” nga Presidenti i Republikës së   Kosovës
“Shërbime të Shquara”, Medalje për Shërbim të Shquar, Ministri i FSK-së

Aftësitë gjuhësore; 
  
Gjuha Amtare: Shqip,
Anglisht  (mirë)
Serbisht   (mirë)
 
Statusi martesor; I martuar, baba i tre djemve
Aktivitete tjera; Futboll dhe bolling