Shkelzen Sylaj - Sekretari i Përgjithshëm

I lindur në Prishtinë me 08.11.1961

Shkollimi:
Studimet e Magjistraturës në - Menaxhimi i Emergjencave Mjekësore, Universiteti i Prishtinës   
Specializimi në degën e Psikiatrisë, Specialist i Psikiatrisë, Universiteti i Prishtinës 
Fakulteti i Mjekësisë, Doktor i Mjekësisë,  Universiteti i Prishtinës 
Shkolla e mesme në Drenas
Shkolla e fillore në Drenas,

Shërbimi:    
Nga 22.06.2011, Me vendim të Qeverisë së Republikës së Kosovës, emërohet Sekretar i Përgjithshëm i Ministrisë për Forcën e Sigurisë së Kosovës.
Nga 21.01.2019, Sekretar i Përgjithshëm i Ministrisë së Mbrojtjes.
2008 – 22.06.2011 – u.d. Sekretar i Përhershëm në Ministrin e Forcës së Sigurisë së Kosovës
2002 – 2008 Komandant i Batalionit të 40të Mjekësor
2000 – 2005 Rezident në Klinikën Psikiatrike në QKUK – Prishtinë
1999 – 2002  Shef i Shtabit në Batalionin e 40të të Mjekësisë
1999 – 2001 Mjekë në Shtëpinë e Shëndetit në Drenas
1998 – 1999  Pjesëtar i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës – Mjekë në Zonën Operative të Drenicës
1991  - 1997  Menaxher i NTPQ ne Drenas

Trajnimet:
Seminar për Liderët Kyç HQ KFOR
Seminar për Kolonel  HQ KFOR
Shkolla Komando Shtabore KTD
Seminar për lider KTD
Menaxhimi i emergjencave dhe shëndeti publikë Izrael    
Kursi i Oficereve të Lartë “George Marshall”,Gjermani
Kursi i menaxhimit të Mbrojtjes,                 
Program i Telemjekësisë Florida
Certifikatë Prezantimi Camp Bondsteel
Kongres Mjekësorë Shoqata e Onkologëve
Psikiatria dhe Shoqëria LPSH
Programi i zhvillimit të Lidershipit HQ KFOR       
Kujdesi shëndetësor në Kosovë Camp Bondsteel
Seminar mjekësor Shoqata e Mjekëve
Fusha e të menduarit Instituti Amerikan i Psikologëve

Mirënjohjet:     
Lëvdatë për Kryerjen të detyrave me përkushtim
Mirënjohje në për kontributin e dhënë në reformimin dhe avancimin e infermierisë në Kosovë               
Mirënjohje për punën dhe përkushtimin në TMK
Lëvdatë për angazhimin, disiplinën dhe punën e palodhshme në TMK Mirënjohje për kontributin e dhënë në SH.SH “Hafir Shala”       
Lëvdatë për punën e palodhshme dhe përkushtim shembullor
Në kryerje të detyrave dhe kontributin në zhvillimin dhe forcimin e TMK – së
   
Njohja e gjuhëve:    
Shqip – Gjuhë Amtare 
Serbokroate  – Shkëlqyeshëm 
Anglisht – Shkëlqyeshëm
 
Statusi martesor:  I martuar, ka 5 fëmijë (tri vajza dhe dy djem)

Hobi:
Shëtitja në natyrë, noti, gjimnastika.

 

Kalendari

  • H
  • M
  • M
  • E
  • P
  • Sh
  • D
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30